Khamis, 22 April 2010

sedikit video2 ery n ain k...lyn la semua..
video

salam semua kwn2 bloq aku..hehhhe sory la lme aku x update bloq aku n..skrg n aku bz la byk sgt assgmet la..biasa la sem last dh..besday aku bru je lps 2 besday aku thun n pling aku happz sgt tau ..aku syg semua kwn2 aku yg smbut besday aku..hehehe...aku jugak mendapat hadiah tau iaitu gitar kapok ..hehhehe aku happy sgt thaz a.adam n a.ijak k...

Ahad, 7 Februari 2010

Kehidupan aku.

Selamat pagi semua...ari n aku bgun smbyg subuh n xleh nk tdo dh..korg thu x knpe sbabnye kol 8 aku ade kls...hehe klu tdo cofirm xsdr dh..hehehhe n ade msa blh la update blog yg dh lme xupdate n..huhuhu ini aku nk kongsi satu lirik lagu nasyid kt korang semua..lagu n dinyayi kn oleh rabbani..klu didgr pagi2 best btul tau..tenang je rsa tau...

Intifada
by Rabbani

Merdu lafaz syahdu
Jiwa pun merindu
Merakam rasa kalbu
Gemersiknya lagu
Angin kota cahaya
Bertiup berarak
Kencang meredah maya
Hanya untuk dia

( korus 1 )
Bangkit segar seirama
Meluruskan rentak safnya
Riuh-rendah basah lidah
Kalam wahyu mewangi di taman

( korus 2 )
Oh... semerbak harum bingkisan an-nur
Berterbangan tinggi ke intifada
Oh merentas misi risalah suci
Mewangikan taman yang dicemari

Gema siang malam
Alunan suara
Burung turut menyanyi
Zikir tidak henti
Lunak diukir seni
Halus menghiasi
Persada alam ini
Hidup tidak mati

( ulang korus 1 & 2 & 2 )
Masihkah punya bicara
Menjalinkan yang terpisah
Semarak terus berusaha
Pastinya ia akan berjaya

( ulang korus 2 & 2 )

Ahad, 31 Januari 2010

video hyper band

video
N time buat persembahan di ekspo...kami bawakn 4 lgu....n lgu yg pertama *penantian yang tertunda*


video
ini adalah lgu kedua iaitu medley..l

Isnin, 25 Januari 2010

pic my car

Kehidupan aku.

Salam bt semua pembaca..ari n aku turun mn putsal dh la lme dh xmn skit satu badan aku n..hehe tp aku rase tenang je dpt hilangkan tesion aku n..kdg2 best gak mn putsal ngan member n...kelakr pn ade tau..hehehe aku n xpndai pn mn putsal2 n..hehe klu ajak mn gitar blh la ckit2..klu mlam bru aku mn gitar ngan member aku..best tau..suara die pn best..hehe tp suara aku mcm katak r.. hahaha jnji dpt hiburkan hati yg tesion n..aku skrg dh mula dh kehidupan baru aku mula kn pagi dgn smbhyang subuh rupa nye ble kte bgn smbyng subuh lps 2 kte akan rse tenang sgt...pikiran kte segar je 2 yg best 2..skrg n allahamdullilah aku dh mula sembyg penuh dh...klu dlu aku n ssh sgt nk sembyg erm manusia kn semua leka..tp aku harap aku akan kekal mcm n smpai ble2...hidup lg tenang..erm ckup smpai sni je la aku pn dh ngatuk la..hehehe klu ade msa aku update lg ttg toyota aku lak..hehehehe

Sabtu, 23 Januari 2010

Kehidupan aku 1

hai bt sape yg sudi baca n..hehehe ari n aku semngat je nk g kls last2 kls xde lak..adu skt aty btul r..dh la mod aku x brape je 2 3 ari n..rase nk nagis ade nk mrh ade..n rase nk duk sorg je xnk digngu org lain..erm smlm aku g pntai rase tenang je skejap...ilang gak tesion sikt..tp klu blik hostel erm mula la bosan..rase nk p jauh je dri sni..n g ke tmpat yg xde org knl aku kt sana..blh mula hidup bru kn..sbar je la...aku ade 4bulan je agi kt snie lps n aku akn melangkah ke zaman pekerjaan lak..xsabar rase nk keje nk dpt duit byk2..nk kumpul leh la bli kete idaman(nissan silvia)..hehehe..best nye xsabar rase..tp 4bulan n aku rase lmbat je..harap2 dpt la keja lps n..klah kwan2 aku dh nk p main gitar la bsan la..nk g mn drift keta xpower lg..hehehehe kla askom smua..ade msa aku update lg blog aku n...sape2 yg pndai psal blog 2 tlg r ajor aku n...aku n bdak bru bljr..tlg ajr k..akhir kata.....HiDuP iNi MeMaNg PaLaT tP eSoK mAsIh AdE.........

Rabu, 20 Januari 2010

Kehidupan aku.

Ini adalh stu lirik lgu yg kena dgn diri ku...hayati la....


Tinggal Kenangan
by Saleem


pernah ada rasa cinta
antara kita kini tinggal kenangan
ingin kulupakan semua tentang dirimu
namun xlagi kan seperti drimi oh bintang ku...

jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu
kini kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi yang seperti dirimu oh kekasih


.........................................................................................................................................................................
Tercipta Untukku
by Ungu


menatap indahnya senyuman diwajahmu
membuat ku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah
saat kau peluk mesra tubuhku

banyak kata
yang tak mampu kuungkapkan
kepada dirimu

reff:
aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
sepanjang hidupku

aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tau
kuslalu milikmu
yang mencintaimu
sepanjang hidupku

.........................................................................................................................................................
Egokah Aku
by Wali Band


Ku tak pernah merasa
Gundah di hatiku, Ketika denganmu
Saat kau, Kau belai rambutku
Kau temani aku, Kau basuh lukaku

Kini semua berlalu
Karena engkau tak memilihku

Salahkah aku mencintaimu
Walau kutahu kutak dihatimu
Egokah aku memilikimu
Walau kutahu kau tak memilihku
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu

Sadarkah kini ku tak rela
Iman ku telah sirna
Mimpiku tak nyata

Kini semua berlalu
Karena engkau tak memilihku

Salahkah aku mencintaimu
Walau kutahu kutak dihatimu
Egokah aku memilikimu
Walau kutahu kau tak memilihku
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu

KEHIDUPAN INI........


Ini ialah band aku...band n dberi name HYPER BAND..n time aku bt persembahan kt hotel grand continental kt terengganu..
psembahan ini sempena pertunjukan batik.Band n tdiri drpada hery(pnynyi n gitar),yana(pnynyi ke2),dan aku yen (pmain gitar ke2)

Selasa, 19 Januari 2010

part 3


n pada thun jan 2010
n pic terbaru keta aku...xbyk pn ubah pada luaran aku cma gelap cermin je...hehehhe
tp aku dh byak dh tukar brg lain kt dlm..hhehehhehe
byk lg nk bt tp xde modal la...aku n msh stdy agi..klu dh keja mybe keta n dh lain dh..,huhuhu

Time n aku g kt umah member aku n sempat la snap pic..huhuhu
n time keta n bru lpas bt body.dlm thun 2007 kot..tp color die ttp ok smpai skrg..
mmg puas ati la bt body kt bengkel member bos(ayah) aku n...hrga xmahal mane pn tp berbaloi la......

part 2


ini ialah kereta idaman aku..toyota LEVIN..ade sape nk jual x???

part 1